Det er ikke flere guder. Alle hinduer tror på en stor Gud, som skabte universet. Han er alt. Han skabte mange halvguder som hans hjælpere.
I hinduismen tror vi ikke på, at Gud bor langt væk i et fjernt paradis, men at han er en del af ens sjæl, hjerte og bevidsthed.
Hinduismen er både monoteistisk og panenteistisk. Panenteisme er et altomfattende koncept, som siger, at Gud både er i verden og udenfor. Monoteistisk betyder, at man ser Gud som eksisterende i og givende liv til alt levende.
De mange guder i hinduismen skal forstås som meget avancerede eksistenser, som har forskellige funktioner og kræfter. De kan f.eks. sammenlignes med ærkeengle fra kristendommen. Disse “halvguder” betragtes også som forskellige egenskaber af selveste Gud i manifesterede former med forskellige navne.
I hinduismen har vi f.eks en pengegud, og hvis vi ikke vasker op, før vi går i seng eller tager skoene af, inden vi går ind i huset, vil det betyde, at vi ikke får penge i et stykke tid, da hun ikke vil komme ind i et “beskidt” hus.
En gang om året skal man også vaske alle sine mønter med kokosolie og vand, så de forbliver rene.
Læs mere om denne gudinde, der kaldes Laksmi her.